Blogi

08.03.2024  | Hieronta

Urheiluhierontaa liikkujalle

Urheiluhieronnalla tarkoitetaan lihaksiin kohdistuvaa käsittelyä, jonka tavoitteena on liikunnallisen suorituskyvyn ylläpito. Urheiluhieronta tukee rentoutumista, lievittää kiputiloja, ehkäisee urheiluvammoja sekä auttaa harjoittelusta palautumista ja tuleviin suorituksiin valmistautumista. Lisäksi urheiluhieronnalla on positiivisia vaikutuksia stressitasojen laskuun.

Monipuolisten terveyshyötyjensä vuoksi urheiluhieronta onkin yksi tehokkaimmista tavoista tukea aktiivisesti liikkuvan hyvinvointia. 

 Urheiluhieronnan tärkeimmät hyödyt sinulle:

 1. Lihaskireyksien lievittäminen:
  Urheiluhieronta on erinomainen keino rentouttaa lihaksia ja lievittää kertynyttä jännitystä. Kovan treenin tai liikunnan jälkeen lihakset voivat kiristyä, mikä voi johtaa epämukaviin tuntemuksiin ja jopa loukkaantumisriskiin. Hieronta auttaa palautumaan nopeammin ja ylläpitämään lihasten joustavuutta.
 2. Verenkierron tehostaminen:
  Hieronta edistää verenkiertoa, mikä puolestaan lisää hapen ja ravinteiden saantia lihaksiin. Parantunut verenkierto nopeuttaa palautumista, vähentää turvotusta ja edistää kudosten terveyttä. Säännöllinen hieronta auttaa pitämään lihakset hyvin ravittuina ja valmiina seuraavaan harjoitukseen.
 3. Loukkaantumisriskin pienentäminen:
  Urheiluhieronta voi olla avain loukkaantumisriskin pienentämisessä. Hieronnalla voidaan tunnistaa ja käsitellä lihasten epätasapainoja sekä pieniä vaivoja ennen kuin ne kehittyvät vakavammiksi ongelmiksi. Näin ollen säännöllinen hieronta voi toimia ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä loukkaantumisten varalta.
 4. Stressin lievittäminen:
  Liikunta itsessään vähentää stressiä, mutta urheiluhieronta voi täydentää tätä vaikutusta. Hieronta rentouttaa kehoa ja mieltä, alentaa stressihormonitasoja ja edistää yleistä hyvinvointia. Tasapainoinen mieli ja rentoutunut keho tukevat kokonaisvaltaista terveyttä.
 5. Suorituskyvyn parantaminen:
  Optimaalinen lihasten toiminta on avain suorituskykyyn. Urheiluhieronta auttaa ylläpitämään lihasten optimaalista liikkuvuutta ja voimaa, mikä voi johtaa parempiin suorituksiin. Säännöllinen hieronta auttaa myös ehkäisemään ylikuormitusta ja mahdollistaa tehokkaamman harjoittelun.

Mitä urheiluhieronta sisältää?

Jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen tavoitteiden ja tarpeiden mukainen hieronta, sillä jokaisella on omanlaisensa keho ja tilanne. Urheiluhieronta sisältää:

 1. Lyhyen haastattelun, jossa hieroja kartoittaa sen hetkisen tilanteesi, mahdollisen lajisi ja harjoitteluhistorian. Hieronta suunnitellaan yhdessä toiveiden ja tavoitteidesi mukaan
 2. Tutkimisen: Hieroja tutkii kehon toimintaa, liikeratoja ja asentoa sekä etsii mahdollisia kipukohtia
 3. Hierontakäsittelyn: Hieronta toteutetaan hierontapöydällä, jossa saat levätä hieronnan ajan. Hieronnan paine ja hierontatapa muovataan sinulle sopivaksi
 4. Vinkit: Hieroja antaa sinulle lopuksi vinkkejä, joiden avulla voit ehkäistä urheiluvammoja ja edistää palautumista

Urheiluhierontaan ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset liikkujat. Urheiluhieroja huomioi hierontaa suunnitellessaan hierottavan taustan ja esimerkiksi mahdolliset lajivaatimukset sekä sen hetken harjoituskauden tavoitteet.  

Miten tilata urheiluhieroja kotikäynnille? 

Mikäli asut Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla, voit tilata urheiluhieronnan Bluumon kautta suoraan kotiisi. Bluumon hierojat ovat koulutettuja urheiluhierojia. Voit varata hieronnan Bluumon verkkokaupasta ja lisätä mahdolliset tarpeet ja toiveet varausta tehdessäsi lisätietokentässä. Laajennamme palveluidemme kattavuutta jatkuvasti, joten voit myös tarkistaa osoitteen syöttämällä saako luoksesi jo jo tilattua hieronnan.

Voit myös aina olla yhteyksissä asiakaspalveluumme info@bluumo.fi tai soittamalla/laittamalla viestiä +358 44 236 6308, mikäli haluat neuvontaa liittyen palvelun valintaan tai sinulla herää muita kysymyksiä urheiluhierontaan liittyen.